Flera chanser till lycka, se till att ta dem..

Det är två åldrar i livet där vi har lyckotoppar enligt forskare. Och det är tycker jag är riktigt intressant av flera anledningar. Jag tycker det är rent tragiskt att i mångas ögon är vi uträknande när vi passerar 40. Då är vi inte intressanta på arbetsmarknaden, media vänder sig nästan enbart till den 20-åriga målgruppen. Så trist, och vilket slöseri med resurser och kunskap. Hur kan man vara förbrukad innan man ens kommit halvvägs?
Men tillbaka till våra lyckotoppar. Det finns två lyckotoppar i livet enligt en studie som gjorts i Storbritannien – när man är 16 år och 70 år. (självklart är det generellt och många faktorer spelar in, men rent generellt så stämmer det)
69 år och i topp! Hellen Mirren i dag 74 år, är bara en av många nya framgångsrika personer som är i sin anda lyckofas. Men man behöver inte vara skådespelare, modell, eller offentligt erkänd för att vara lycklig. Det viktiga är att förstå själv att man inte är borträknad pga av sin ålder, utan stå på dej! Visa din styrka, kunskap och livsglädje!

Studien kunde se mellan 25 och 55 år kan ångestnivåerna öka, men när vi börjar passera 50 så minskar det och vi börjar sakta må allt bättre och vid 70 års ålder är livet på topp! Vid 16 år har man inte ännu behövt ta så mycket ansvar, och det riktiga vuxenlivet har inte börjat.
Så tänk om vi alla skulle börja prata om att vid 50 vänder det, då går vi mot ett nytt lyckligare liv, vi våra chans nr två att bygga upp ett härligt liv, istället för att se oss som förbrukade och livrädda för att bli av med jobbet.
Flera andra studier har pekat på att man blir lyckligare ju äldre man blir, och det har att göra med att man faktiskt blir klokare med åren, har mer erfarenhet och kunskap med sig i bagaget och lär sig vad i livet som är viktigt.
Hur blir man då en lycklig person? Enligt statistik från just denna undersökning så hade man bra förutsättningar för att bli lycklig om man hade god hälsa, ett jobb och en partner.
Men vägen till lycka är olika för alla, och vad som skänker lycka är väldigt individuellt. Så det viktiga är att vad som är viktigt för dej, och när du vet det se till att ta hand om fas 2 i livet på bästa sätt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?