Välkommen Juli, mer action är du kanske önskar..


5 juli: Månförmörkelse /Fullmåne
20 juli: Ny måne
1 juli: Saturnus går i retrograd i Stenbocken
6 juli: Ceres retrograd i Fiskarna:
11 juli: Chiron retrograd i Väduren:
12 juli: Merkurius går direkt igen.
20 juli: Eris retrograd i Väduren:
22 juli: Solen kliver in i lejonets tecken.


Juli startar med Merkurius i retrograd, och Mars som nyligen klivit in i Väduren. Saturnus gör ett återbesök i Stenbocken och ytterligare en månförmörkelse / fullmåne den 5 juli.
Har du saknat mer energi och action? var så säker på att det kommer, krigarplaneten Mars i Väduren kommer med säkerhet leverera. På grund av en kommande retrograd är Mars i början av en sexmånaders turné i Väduren. Förvänta dig höga, starka, passionerade och till och med aggressiva energier fram till 6 januari. Låt oss försöka omvandla energin till passion och inte våld. Använd denna energi till att nå dina mål, göra de ändringar du vill ha i ditt liv. Se det som att du får ett berg av “jäklar anamma” och orkar slänga in jobbansökan, och/eller vad det nu är du vill förbättra i ditt liv.
Merkurius möter Mars den 7 och 27 juli. Merkurius går direkt igen den 12 juli.
Från och med 1 juli ställer sig Saturnus i Stenbockens tecken och ansluter sig med Pluto, och Jupiter. Dessa kraftfulla, stränga planeter arbetar för att bryta ner strukturer och system som har hållit upp en verklighet som inte längre tjänar, sådant som inte längre fungeras bryts samman och vi tvingas släppa taget för att skapa nya strukturer, mönster, levnadsätt. Vilket kan upplevas väldigt jobbigt och traumatisk för många. Vi tvingas släppa taget, så att hålla krampaktigt i något kommer inte hjälpa. Försök i stället att se nya möjligheter, lösningar och alternativa vägar.
Samtidigt arbetar dessa planeter även hårt med att reformera det kollektiva medvetandet. Vi är alla trötta och vi förtjänar alla att leva bättre. De verkar som hårda lärare, och visar oss att det är fel att tro att en hudfärg (en Stenbock-arketyp), kultur, religion (Jupiter & Skyttens arketyp), kön eller sexuell läggning (Pluto i Stenbocken) är bättre en någon annan! Samt att de vill lära oss att visa respekt för alla levande varelser på vår älskade gröna jord. Så när något rasar och faller, behöver det inte vara till ondo. Utan möjligheter till en bättre värld, lika värde, medmänsklighet och kärlek till himmel, jord och allt som finns på den.
5 juli har vi den sista månförmörkelsen av 3 under en fyra veckors period. Denna förmörkelse kommer med möjligheter att göra betydande framsteg när det gäller att få bättre kontroll, omstruktureringar eller uppgraderingar och förbättringar. Det är en nedbrytningsprocess, en evolution, en upprensning. Förmörkelsen kan verka på lång sikt eller som ett kraftnedslag, ett ögonblicksverk. Förvänta dej alltid det oväntade under en förmörkelse .
Något som kan vara bra att veta är att, utan att gå in i detalj för mycket, påverka / energierna kommer att mellan 6 juli till 18 oktober liknande den påverkan (pga Ceres) som vi hade tidigare på året (mitten av februari till mitten av mars)! Kan du komma ihåg vad du hade för planer då/gjorde / hände för dig då? För denna Ceres-transitering kan göra att vi ställs inför en omprövning.
Observera att februari / mars sammanföll med den snabba globala upptrappningen av Covid-19-utbrottet och dess officiella höjning till ”pandemisk” status. Vi är alla i det tillsammans. Det som tjänar en, tjänar var och en. Vi lär oss om mänskligheten på så många nya sätt. När Ceres står i Fiskarnas tecken så fungerar det som en stämgaffel för massmedvetande och kollektiv upplevelse.
Sedan början av året har vi fått uppleva så mycket känslor, särskilt kring förlust, sorg, rädsla, och aggression. Det finns en stor potential i denna transitering att värdera vad som är värdefullt i livet, inklusive vår respekt för varandra, för människoliv, för mänskligheten. Denna Ceres-transitering kan göra mycket gott då det ger oss en chans att återta de delar av oss som vi tappade på vägen under Covid-19.
Anslut igen med naturen och med dina andliga rötter. Inspiration, fred och större tydlighet hittas bäst i de tysta stunderna. Ge dig själv kvalitetstid att känna ljuden från ditt bankande hjärta och viskningar i din själ, att sörja, läka och helas, om du behöver.
Månaden börjar och avslutas actionfylld.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?