Vatten, vatten, "bara" vanligt vatten...



Utan vatten så dör vi, och inte bara vi, utan allt levande behöver vatten, det vet nog alla. Grejen är att problemet med vatten är större än vad många är medvetna om. 
Det är gigantiska problem i Asien, Afrika, och Sydamerika bla, och frågan som många funderar över hur vi i framtiden ska kunna kontrollera detta, och kanske dra nytta av våra vattentillgångar så alla får del av det.
En del drar det så långt som att vatten är framtidens olja, att det blir en handelsvara som bara de rika har tillgång till / råd med. Och det får vi verkligen hoppas är fel.

Men det finns många som jobbar med frågan, dels många konstnärer som påvisar problemet och snedfördelningen med det, det är bra för vi måste få problemet belyst, att skapa medvetenhet.
Men vi behöver även kunniga människor som driver utveckling, forskar, hittar nya lösningar. 


Och faktiskt så har vi i Sverige ” Swedish Junior Water Prize” där gymnasieelever får bidra med sin utveckling av vattenfrågan, och Michael Nyirenda har ett vinnande bidrag om hur man kan förvandla glaciärer till sötvatten som skulle kunna funka globalt. Detta är även något som en del företag som jobbar med värdens vatten har belyst och tar till sig. Bra Bra! Försätt så, så ska det nog finnas hopp för oss alla. fram för mer forskning och nytänk. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?