Egenproducerad energi...

Egenproducerad energi

Lite överallt dyker det upp artiklar om ”egenproducerad energi”. Det finns hela byalag som testat att bli självförsörjande och satsat helt och fullt på det.

Det är skolor som gör elevarbeten  och projektuppdrag om hur man kan vara / bli egen försörjande då det gäller energi. Och jag måste säga att det känns väldigt positivt. Mitt i hela den globala klimatförändringen och skrämmande rapporter så finns det ett genuint intresse och en drivkraft som sprider sig som maskrosor. 


Så fantastisk bra att vi nu börjar få mer tekning som vi faktiskt kan använda hemma, att byta ut energien mot exempelvis:

solfångare, solvärme
solceller, solel
vindkraft, vattenkraft
energiomvandlingar
energi och effekt
energilagring
energihushållning
kroppens energiomvandlingar

Att försöka minska koldioxidutsläppen och hjälpa till att minska den globala klimatförändringar kopplat till energianvändning. 

Det handlar ju om allas vår hälsa och hur vi mår, och hur vi kommer att må i framtiden, om inte vi så i alla fall kommande generation.


Jag har hittat massa smarta hjälpmedel man själv kan använda sig av hemma, att byta ut delar kan vara ett bra steg på vågen om man inte vill / kan byta ut allt på en gång. Små baby-step är också steg i rätt riktning, och många små steg tillsammans det är det som till slut gör skillnaden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?