Vintersolståndet

 

Vintersolståndet har firats i årtusenden som en tid av stillhet – en symbol för övergången från mörker till ljus. En perfekt tid tid för att pausa, reflektera över våra utmaningar och prestationer och sätta upp avsikter för det kommande året.

Vintersolståndet är årets kortaste dag, i år infaller den onsdag 21 december. Och redan den 22 december 2022 börjar vi gå mot ljusare tider. Det är väl värt att fira om något!

Om vi ska vara exakta så infaller själva vintersolståndet den 21 december kl 22.48 i år. En tidpunkt som egentligen är värld att fira lika mycket som tolvslaget vid nyår- 

Photo by Zoltan Tasi on Unsplash



Det är även en magisk tid då gränserna mellan det normala, det andliga och den andra sidan är närapå gränslösa. Så det är en tid då det kan vara bra att fokusera på dina drömmar och önskningar och personliga växande. 

Det är alltså en bra tid att jorda sej, ladda batterierna och känna kärlek och empati. Både för dej själv och för andra. Fokus på vad som egentligen är viktigt i livet.


Fira ljusets återkomst med apelsiner

En bra dag att hedra solens återkomst med att äta gult, baka en gul solkaka, lägg en klick smör i gröten tex. allt till ära för solen och ljuset.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?