Solfläckar...

Visst är det härligt med sommartider, sol och värme. Som svensk längtar man efter att få vara ute, få sol och gärna lite fin färg.

Men desto mer sol vi utsätter oss för, desto mer risk för pigmentfläckar, dvs solfläckar får vi. Oftast börjar solfläckarna dyka upp vid 40-årsåldern, men det beror förstås på olika hudtyp och hur mycket som man utsätt sin hud för, samt vart man varit, solen är ju olika stark / farlig. 
Hudens naturliga åldrande och förändring...


Jag har börjat fått massa fläckar på delar av kroppen, speciellt på armarna, kanske för att de alltid är utsatta och synliga då man har linnen och kortärmat på sommaren. Det är inte kul alls! Tydligen ska de inte vara farliga utan mer är av kosmetiskt störande.

Det sägs att kokosolja är bra att minska fläckarna, och det har jag börjat testa, vi får se om det kommer ge något resultat eller inte. 

Men man kan tydligen även göra viss behandling hos fackman för att ta bort dem. Något som heter ”Diatermi” kan man effektivt ta bort dem på bara någon behandling, och det överväger jag att testa till hösten om mina "hemkurer" inte funkar, men sen gäller det väl att börja skydda sig lite bättre.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?