Medvetna val...


För många år sedan, typ i mitt tidigare liv, känns det som i alla fall,  utbildade jag mig till ”certifierad hälsokostrådgivare”. Även om det var länge sedan som jag jobbade med det så är mitt intresse kvar, det är inte längre ett jobb utan en livsstil. 

Jag är intresserad och nyfiken på vilken verkan det som vi äter har för vår hälsa och välmående,  men även det vi använder på utsidan, dvs hudvård & skönhetsprodukter. 

Ekologisk hudvård är fantastiks bra, och i dag finns det massor av bra ekologiks produkter som faktisk hjälper till att bygga upp vår hud. Marknaden har ökat ordentligt sedan min tid inom yrket, för fler och fler ser fördelarna med det.


Marknaden svämmar dock över över av lågprisprodukter som bland annat innehåller ”Mineralolja”, som för övrigt inte alls innehåller några mineraler utan är en produkt som framställs av petroleum, samma ämne som man framställer bensin, asfalt och fotogen av. Dess verkan är rent uttorkande och förstörande för din hud. 
Kolla in innehållsförteckningen nästa gång du ska handla hud- och skönhetsprodukter. Kolla även in de burkar du redan har. 



Jag vill bara vara tydlig med att man ska inte blanda inte ihop den billiga ,värdelösa ”mineraloljan” med mineralsmink, för de produkterna är fulla av bra mineraler som bygger upp vår hud. Mineraler är bra och välgörande som hudprodukt. 

Är du osäker kolla då på en sida som specialiserat sig på att bara promota ekologiska produkter, för det finns massa härliga uppbyggande produkter att få tag på. Gillar du din hud, välj då ”the real thing”. 

Mineralolja VS Olivolja 

bilder:Pinterest

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?