Energier som påverkar oss...


Efter 5 månader i retrograde går nu Saturnus direkt igen. 

Och det har faktiskt mer påverkan än vad man kan tro. De flesta vet nog att till exemplet fullmånen påverkar oss, och i alla fall så vet man att månens energi drar vatten till ebb och flod. Eller hur? 

Saken är den att alla planeter påverkar oss, fast på olika sätt. och detta är något som sker hela tiden, utan att vi kanske förstår varför vi reagerar, agerar som vi gör, eller andra gör. 

Lie kort om Saturnus är att man ser honom som Kronos, guden som blev störtad av sin son Zeus. Så Saturnus arketyp är faderlig, tid, pålitlig, plikttrogen, allvarlig, ansvarig, mycket välorganiserad och disciplinerad, en planerare, nykter, ihärdig och realistisk.

Han kan också vara omeddelsam, väldigt mål- och karriärs-orienterad, materialistisk, överdrivet konservativ, pessimistisk, självisk och hänsynslös.



All denna energi har sedan april varit på tillbakagång(retrograde), vilket är kännbart, kanske har du känt dej begränsad och motarbetad? Eller kanske har läxan varit att lära dej att sätta gränser? 

I retrograde så har du fått en chans att lära dej något, kanske att hantera tiden bättre och skapa struktur. En chans att fokuserar och bygga från grunden för att skapa ett fint liv och få din arbetsinsats/företag att bli grundande och stabila. 

Men nu är Saturnus 5 månaders tillbakagång över och vi rör oss framåt igen med allt som Saturnus styr över. Saturnus är en hård lärare med belönar stort om du tagit till dej kunskapen. 

Saturnus lär oss disciplin, styrka och lär oss vikten av att ha fokus och tillit till den kurs vi styr mot. En bra och nödvändig energi, och visst tycker även Saturnus att ska du drömma, men att drömmar ska byggas steg för steg. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?