Fördelarna med YinYoga..

 Det finns många fina fördelar med att träna Yinyoga. Det är en  yogastil som fokuserar på långa sträckningar och poser. I yin tränar vi vår fascia.

I somras lärde jag mina föräldrar som är 70+ , de fick rörelser och positioner som var anpassade för dem, deras förmåga och behov. Och det tog inte lång tid förrän de kände av fördelar. De blev smidigare, rörligare, minskade ledvärk, och började må bättre på många olika plan.  De snabba resultaten sporrade dem att göra det till en rutin i vardagen. 

Photo by Awaken LIVE on Unsplash



Yinyoga arbetar med bindväven i kroppen, såsom ligament, fascia och leder, snarare än musklerna. Det är rörelser som gör att man slappnar av i musklerna, så att vi kommer åt fascian. 

Yin yogan startades på 80-talet av Paul Grilley, och har nu blivit ett begrepp med många anhängare. 




Photo by LOGAN WEAVER | @LGNWVR on Unsplash



Här är några av fördelarna med att "Yina":


1. Ökar flexibiliteten: Yinyoga-sträckningar hålls under längre perioder, vilket gör att kroppen gradvis kan öppna sig och bli mer flexibel. Detta kan bidra till att förbättra det totala rörelseomfånget och minska risken för skador.


2. Minskar stress och ångest: Yinyogans långsamma, meditativa takt kan hjälpa till att lugna sinnet och minska stress och ångest. Att fokusera på andningen och nuet kan också bidra till att förbättra mindfulness och övergripande välbefinnande.


3. Förbättrar cirkulationen: Hålla poser under längre perioder kan bidra till att förbättra blodflödet och cirkulationen i hela kroppen. Detta kan hjälpa till att ge näring till vävnader och organ och främja övergripande hälsa och vitalitet.


4. Förbättrar rörligheten i lederna: Yinyoga riktar sig mot lederna, vilket kan hjälpa till att öka rörligheten och minska stelhet. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för dem med ledvärk eller stelhet på grund av artrit eller andra tillstånd.


5. Balanserar kropp och sinne:  Det kan också hjälpa till att balansera kroppens energisystem och främja en känsla av harmoni och balans i både kropp och sinne.




Photo by LUNA ACTIVE FITNESS on Unsplash



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?