White tantric yoga...

Nu är det bara tio dagar kvar tills jag ska åka till Frankrike och delta på min första Yoga Festival. Det ska bli så spännande, det jag ser fram emot mest är att utföra"White Tantric, en meditations workshop för rensing, och skapande av goda energier. 
Jag har aldrig gjort en white tanric för ut, så det ska bli så spännande, men det är ganska påfrestande. Man utför den tillsammans med någon annan, man gör den parvis. Och ibland sitter man i 62 minuter i samma meditation/yogaställning, så påfrestande är nog ingen överdrift.


Så här beskrivs en vit tantra av 3HO, arangören:

Vit Tantra

Vit Tantra® görs i par som en gruppmeditation. Det går till så att man sitter mitt emot varandra och följer meditationsinstruktioner från en video med Yogi Bhajan - Mahan Tantric (Mästare i Vit Tantra).
Yogi Bhajan

En representant för Mahan Tantric är närvarande för att genomföra den Vita Tantran®. De ursprungliga representanterna valdes ut bland de egna medarbetarna av Yogi Bhajan själv. Efter hans bortgång har styrelsemedlemmarna i Humanology and Health Science, som ansvarar för Vit Tantra, använt sig av de riktlinjer Yogi Bhajan utgick från för att välja nya representanter. För tillfället har alla Vit Tantra-representanter personligen studerat för Yogi Bhajan. Representantens roll är att se till att den metodik som Yogi Bhajan tog fram efterföljs, och att hjälpa deltagarna att maximera sin upplevelse.
Varje worshop mestår av mellan sex och åtta kriyor. En kriya är en meditation som innehåller:
• en yogaställning (asana)
• en handställning (mudra)
• en andningsteknik (pranayama)
• ett mentalt fokus
• och/eller ett mantra
Kriyorna ackompanjeras ibland av musik. De varierar i längd från 31 till 62 minuter. Mellan varje kriya är det en paus.
Miljön är fridfull, atmosfären vänlig, stödjande och upplyftande. Det serveras vegetarisk lunch.

Hur fungerar det?

Vår hjärna producerar 1500 tankar per ögonblick. Några av dessa tankar fastnar i det omedvetna, några i det undermedvetna och påverkar vårt medvetna sinne. Dessa tankar blir känslor, sinnesrörelser, begär, verklighetsuppfattningar eller fantasier. Istället för att bemästra vårt sinne, bemästras vi ofta av vårt sinne och våra tankar, vilket leder till impulsiva beslut, dålig kommunikation och självpåkallad stress.
Vit Tantra gör det möjligt för oss att ta oss igenom dessa undermedvetna blockeringar, så att vi kan ha ett mer njutbart liv. På mycket kort tid kan vi uppleva hur vi frigörs från många av de bördor vi bär i vårt sinne.
När vi ser och agerar klart vid varje tillfälle, får vi en djupare förståelse av oss själva, och våra liv kan förändras. Sinnet, kroppen och själen fungerar tillsammans som en enhet. Detta är den väg som leder till personlig frihet och medvetenhet, och som medför framgång inom livets alla olika områden.
Föreställ dig att universums energi är samtidigt parallell och vinkelrät till sin natur, som en väv. En väv blir starkare när den sträcks på diagonalen, därför är Vit Tantra® diagonal, dvs ’Z’ energin är starkare. Denna energi skär, ledd av Mahan Tantric, rakt igenom de blockeringar som fastnat i det undermedvetna sinnet.
Genom att använda denna diagonala energi förenar Mahan Tantric, Yogi Bhajan, sin subtila kropp med deltagarnas subtila kroppar via representanen. Det fungerar på samma sätt som att ett världsomfattande telefonnät förlitar sig på  satelliter och elektromagnetisk energi för att förena två parter.
Vit Tantra® ska inte blandas ihop med svart eller röd tantra. Även dessa yogaformer transformerar energi, men på ett helt annat sätt och med andra syften. Svart tantra riktar energin för att manipulera en annan människa och röd tantra riktar energin enbart för sexuella syften.

Vem kan delta?

Det krävs inga speciella förkunskaper för att delta i Vit Tantra®. Nybörjare kommer att tona in till sin inre energi och få en djup och ibland utamanade meditativ erfarenhet. Deltagare med mer erfarenhet av meditation kommer att fördjupa sin upplevelse och ges nya ingångsvinklar för ökad
andlig medvetenhet.

Hur förbereda sig?

Vi rekommenderar att du kommer till kursen redo att meditera, att du gjort lite yoga eller stretchingövningar innan.

Vad ska man ta med sig?

• Bär löst sittande, bekväma, vita kläder. Vitt är en kombination av alla färger och stärker ditt magnetfält och din aura.
• Täck huvudet med en heltäckande vit bomullssjal eller turban som sitter kvar även under övningar där du rör dig.
• Ta med en pläd eller ett fårskinn att sitta på och en tunnare filt att lägga över dig under vilan.
• Eftersom detta är en utrensningsprocess är det viktigt att dricka vatten. Vatten serveras under dagen, men du kan också ta med dig eget.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?