Popcorn rena supermaten...

Popcorn är den nya supermaten, i alla fall enligt en undersökning och forskning på University of Scranton i Pennsylvania,  Popcorn innehåller mer antioxidanter än viss frukt & grönt, det ni! Jag äskar Popcorn, så det här låter fantastiskt. 


Artikeln är skriven av Svenska dagbladet, och fortsätter enligt följande:
"-Det spelar ingen roll om du poppar popcorn själv, slänger in en påse i micron eller till och med köper färdigpoppade i affären. Undersökningen jämförde popcorn poppade på olika sätt och resultatet var tydligt.
– Popcorn innehåller 100-procent obearbetade fullkorn och en portion kan ge 70 procent av det dagliga intaget av fullkorn och mängder med antioxidanter, säger Joe Vinson, som ledde studien och är professor för kemiinstitutionen vid University of Scranton, till The Vancouver Sun.
Framförallt är det så kallade polyfenoler, en antioxidant som sänker kolesterol och förhindrar vissa typer av cancer, som gör popcorn nyttiga. Popcorn kan enligt forskare innehålla upp till 300 milligram polyfenoler.

När polyfenoler späds med vatten förlorar de de flesta av sina hälsofördelar. Men medan frukt och grönsaker innehåller omkring 90 procent vatten innehåller popcorn bara fyra procent, vilket förklarar varför superingrediensen kommer fram så bra.
Framförallt är det skalbitarna, som så lätt hamnar mellan tänderna, som har den högsta koncentrationen av friska antioxidanter och fibrer.
– Skalen är bra grejer. Det är inte den vita fluffiga delen som är det bästa, säger Joe Vinson."
Bra bra, men jag får jobba på att dra ner på salt och smör, för det är ju det som gör dem goda ;) Samt micro popcorn tror jag personligen inte på då jag undviker all micrad mat, och tror det är rent ohälsosamt att med micrad mat, även om själva popcornen innehåller samma ämen oavsett hur de är framställda, men framställningen i sig är ju en annan aspekt att titta på. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?