Hur håller du värmen uppe?


När vinter kommer och kylan är här så åker energiförbrukningen i höjden. Allt för att hålla värmen. I Sverige har vi dock fantastiska hem och hus, och kunskap av att bygga för ett tuffare klimat.  Om inte anats så klarnar den bilden än mer när man rest runt och bott i andra länder. 

I Nepal bor man mer eller mindre i kalla ”papphus” isolering och uppvärmningstankar finns inte, det finns inte heller el på många ställen.  Och energi och miljövänliga värmelösningar existerar överhuvud taget inte.

Liten flicka med värmande eld i Katmandu 


I Spanien likaså, oftast ingen isolering eller element etc inomhus, trots att båda dessa plasterna har vinter. Men i Spanien har man möjlighet att använda sig av solenergi, och kunde dra mer nytta av den än man gör. Det finns alltså potential :)


I Sverige har man dock stor erfarenhet  och kunskap av miljövänliga uppvärmningskällor, och är ett bra föregångsland när det gäller energismarta värmesystem


Desto mer man satsar på att tänka energi smart och spara på naturresurserna desto renare miljö skapar vi för oss själva. Vill vi ha hälsa och må bra så måste den tanken finnas med, både hos byggherrar och för gemene man som har ett hus. Det är viktigt att tänka långsiktig, för på sikt skapar vi en bättre miljö, bra levnadsförhållande for allt levande borde vara prio ett. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?