Dator VS Träningsbanan?

Jag tror de flesta vet att hälsa och sport/fritidsaktiviteter går hand i hand. Våra kroppar behöver röra på sig, inte minst i vår tid när våra jobb blir mer stillasittande, och många även sitter som klistrade vid sina datorer många timmar / dag. Det vore intressant att se statistik på hur många timmar vi sitter still i dag, för låt säga bara 50 år sedan?!

Men inte bara aktiviteten i sig, tror jag är avgörande, utan även att man aktiverar sig med sånt man tycker är kul, sånt man blir glad av. Att hitta ”sin grej”, sin aktivitet, vilket inte alltid är så lätt. Och det kan vara dyrt att ha en dyr sport, dyrt intresse, alla har inte råd med tennis, golf, ridning eller vad det nu kan vara som man får glädje av. 


Alla har inte råd att skaffa sig en egen tennisbana, det är få förunnat. Jag måste då nämna Barcelona stad, som är en föregångare när det gäller att satsa pengar för att just skapa gratis anläggningar för vem som känner sig manad att använda dem, helt gratis. 

De har nu byggt upp styrketränings platser utomhus över hela staden, de anlagt sport -löp banor, pingisbord och basketanläggningar. Allt för att främja hälsa och inte minst för att få människor att bli mer aktiva istället för stillasittande. Tänk om alla kommuner skapade gratis sport och aktivitets ytor, vadbra det skulle vara för vår hälsa. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?