Skonsam leverrening...

Som jag skrivit tidigare så har jag en "detox-månad"under februari. Jag tar ingen alkohol och tänker i övrigt på vad jag äter och dricker. Och för att förstärka reningen än mer så ska jag göra en leverrening. Jag har sökt en hel del på internet, och hittade en bra, och något skonsammare variant som jag ska testa, den innebär att man inte behöver fasta en hel dag.  Jag har saxat lite av blogginlägget, (vill ni läsa hela, se källangivelse nedan):

"Leverreningsdrink
Levern har givetvis en viktig roll när man detoxar. Det finns flera olika metoder att rena levern där vissa metoder är mer extrema än andra.Receptet från Nishan Joshis bok "Renare kropp och själ med detox" som beskriver detox ur ett Ayurvediskt perspektiv.

Att tänka på innan man sätter igång
Gör din leverreningsdrink direkt på morgonen. Ät inget innan (drick gärna varmt vatten men ät inget) för bästa effekt. Undvik att äta under någon timme efter. Drick gärna örtte, grönt te, eller hett vatten. Det stöttar kroppens utrensning och sätter fart på magen.

Ingredienser (1 port)
  • 1 blodgrape
  • 1/2 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • En bit råriven ingefära
  • 2 msk olivolja (eller 1 msk olivolja och 1 msk linfröolja)
  • 2 dl vatten

Gör såhär:
  1. Pressa blodgrapefrukten och citronen i en citruspress. Häll över juicen i en shaker eller en tillbringare. 
  2. Pressa i vitlöken. 
  3. Riv ingefäran och lägg i olivoljan och vattnet.

  4. Skaka ordentligt. 
  5. Häll upp i ett glas och drick.
    Ta det lugnt i några timmar. Drick flera koppar med ört- eller grönt te. 


    Ingredienser som renar levern
    Vitlök och ingefära har en renande och skyddande funktion på levern. För att levern ska kunna "renas" krävs en viss typ av enzym som aktiveras genom svavelföreningar som vitlök innehåller. Vitlök sägs även ha egenskaper som hjälper kroppen att göra sig av med tungmetaller som finns lagrade. En anledning till att vitlök sägs hålla oss friskare är att den påverkar vätskebalansen i kroppen, något som i sin tur har en positiv effekt på immunförsvaret (dålig vätskebalans = nedsatt immunförsvar).

    C-vitamin stöttar leverns läkning och utrensning
    C-vitamin är en viktig komponent för rening av levern. Både citron och grapefrukt innehåller förstås c-vitamin. Citronen har, tvärtemot vad man skulle kunna tro, en basisk effekt på kroppen. Dvs den hjälper kroppen att balansera syra-nivån (PH-värdet). C-vitamin sägs även motverka bildandet av gallstenar. Grapefrukt innehåller sk bitterämnen som stimulerar levern men även gallan positivt.
    Olivolja innehåller mycket antioxidanter och immunstimulerande ämnen och fungerar även antiinflammatoriskt. Oljan aktiverar även gallan. Det sägs att om man har några stenar i gallgångarna kan dessa börja pressas ut. 


    Denna leverrening är inte lika tuff som den omtalade epsomsalt-leverreningen där man dricker epsomsalt och olivolja."

Källa: text & bild: Källa 
















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?