Bus eller godis...


Godis eller bus 

Merkurius retrograde 31 oktober- 22 november. 

Det är ingen slump att Alla helgons natt, och Halloween ligger i september månad. Det är Pluto som är den styrande planeten för Skorpionens tecken. 

Arketypen Pluto, som är kungen av undervärlden där du hittar just zombier och allt, precis det som halloween handlar om, är ingen tillfällighet. 

Merkurius symbol, mitt skorpionens tecken och Pluto, undervärdens kung.


De döda stiger upp, eller som kanske vi ser det, andarna återvänder och står i nära kontakt med oss. Gränsen mellan de levande och döda är tunn, nästan obefintlig denna magiska natt. 

Rent metaforiskt så ligger även vårt ego i undervärlden, det undermedvetna. Det gör att vi kommer i kontakt med oss själva på ett djupare plan. Och nu är en utmärkt tid att gräva upp det som vi lagt locket på och göra sig av med det. 

Som om inte det vore nog, så är det precis  då som Merkurius, planeten som styr våra tankar och tanke mönster saktar ner och går i retrograde den 31 oktober. Just på alla helgons dag.

Eftersom det sker vid en tidpunkt då det undermedvetna bubblar upp till vårt medvetande så kommer denna retrograde handla om medveten om det vi har tryckt undan. En tid för reflektion, insikt och medvetenhet. Att få självinsikt, vilket gör att vi kanske vill tänka om, ändra kurs, och städa ut sådant som inte funkar för oss längre. 

Merkurius går i retrograde på torsdag 31 oktober, ända till 22 november. 
Det här är ett fenomen som händer 3-4 gånger per år och varje gång så är det fokus på olika fokusområden. Varför det blir så är beroende av andra planeters placering i förhållande till Merkurius.






Denna gången saktar planeten in i skorpionens tecken som även är förknippad med spådom och ockulta frågor, och inte bara död och återfödelse och underjorden.  

Du kan även förvänta dej många starka tankar och känslor nu för de som gått bort. Det kan bli en känslomässig tid, den här tiden är alltid tillägnad nära och kära  som lämnat oss, men den här gången ska du inte bli förvånad om det blir starkare och djupare. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?