Mandelmjölsbröd...

Jag försöker undvika gluten, och delvis carbs. Jag började med någon form av LCHF light i januari men har utvecklad min kost på mitt eget sätt, dels med tanke på att jag är VATA, ochvad jag helt enkelt känner jag mår bra av.

Nybakat bröd är något jag verkligen kan sakna ibland, annars är jag ingen "bröd människa" alls. Men häromdagen fick jag cravings efter ett nybakat bröd och åt mig mer än mätt på det. Fy vad dåligt jag mådde efter det, det har verkligen sitt pris att fuska....
Vad jag istället går då och då är att baka detta superenkla bröd till frukost.  Det är superenkelt och ett bra alternativ som funkar för mig.  Jag äter det direkt det kommer ut från ugnen, och det blir klart under tiden jag jag gör iordning mitt special te etc

Jag har dock adderat en del extra ingredienser för att det ska bli som jag vill ha det.

Mandelmjösbröd
(mängden är höftad, jag kör på känn för att få den koncistens jag vill ha)

1 ägg
1 dl till 1,5 dl mandelmjöl
 lite bakpulver, ca ett kryddmått
Chilipuder, efter tycke och smak
En gnutta salt
Sedan brukar jag strö i lite sesamfrön, linfrön, men inte för mycket, detta är inget fröknäcke. Det är mer som ett tunnbröd.

Platta ut smeten så tunt det går på ett bakplåtspapper, grädda i ca 15 minuter i 220 grader. Klart! Ät och njut, bred lite äkta smör på brödet om du vill, helt gudomligt!

Fördubbla den om du vill, och testa att smaksätta med dina favoriter.

Kommentarer

  1. Ali sweetie det later ju jättegott! Maste man äta det nybakat? Eller är det gott även dagen efter?
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Det är gott :) man kan äta det dagen efter oxå, det är bara jag som är kräsen. Får jag över fryser jag hellre ner det.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?