Få bitarna på plats...

När man säger ”Hälsa” så är nog första tanken för många, att man tränar, sportar, äter sunt och har en generellt sund livsstil. Alltså det fysiska. 

Sedan tror jag att det andliga kommit in i mångas medvetande, att göra yoga och meditation etc är vanligt för många. Österländska traditioner som tagit mark hos västvärden. Det är nog ingen som höjer på ögonbrynet om man ser någon utföra yoga eller chi gong eller liknande, tvärtom så kanske man blir nyfiken och själv vill testa, allt för att själv uppnå en starkare hälsa.

Och allt detta är toppenbra, äta sunt, röra på sig och även ha aktiviteter som balanserar en person gör under för hälsan. För många räcker detta fantastiskt bra.



Men sedan har vi även den mentala biten, som kanske behöver lite mer än ovanstående sätt att stärka sig.  Att ha en samtalscoach, terapi, vägledning börjar även det växa sig starkare. I många andra länder har det varit ett begrepp länge att ha en ”Shrink”, att gå på samtal och lägga sig på psykologens soffa är nått som även börjar växa sig starkt i Sverige. Oavsett om det är med eller utan soffa, så är det ett bra hjälpmedel för att hitta sim mentala hälsa. Att bli hjälpt, coachad, att få ett verktyg till för att hitta sin hälsa är inte så dumt, eller hur. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?