Blodsockerdieten...

Jag är verkligen ingen följare av dieter och har aldrig bantat. Jag tror att de flesta vet vem dietgurun Michael Mosley är, ingen mindre än skaparen av 5;2-dieten som många hoppade på.

Nu har han kommit med en ny"diet", eller rättare sagt lifestyle food, skulle jag vilja säga, en diet som håller blodsockret i shack och har ursprung från värdens mest nytta mat, medelhavskost.


 Den nya dieten /boken heter "Blodsockerkoll på 8" veckor vad du kan göra för att sänka ditt blodsockervärde. Den nya blodsockerdieten sägs ge  snabba resultat på både diabetes och övervikt.


Och saken är den att jag har problem med blodsocker, o ligger väldigt nära typ 2, så den här ska jag testa. Men det får bli efter helgerna, och som en ny start på 2017, samt jag måste få tag på boken!


detta kan man läsa i Expressen, som träffat Mosley;     

"Minst var fjärde vuxen svensk har eller är på väg att få typ 2 diabetes.
Med strikt medelhavskost i åtta veckor kan man snabbt få koll på både blodsocker och vikt.
Det anser dietgurun Michael Mosley som tillbaka med en ny metod - blodsockerdieten.
– Man tappar i genomsnitt fjorton kilo. Du får också bättre hälsa, blodsockernivåerna sjunker, blodtrycket sjunker, de som har psoriasis blir bättre och så vidare.

Michael Mosley fick typ 2 diabetes för fem år sedan. Och med hjälp av 5:2 metoden gick han ner tio kilo och fick normala blodsockervärden. Nu har ny forskning visat att en lågkaloridiet på 800 kalorier om dagen under åtta veckor har fantastiskt god effekt på typ två diabetiker.

Nya boken "Blodsockerkoll på åtta veckor med Michael Mosley" vänder sig både till personer med diabetes, förstadier till diabetes och personer med övervikt. Störd sockeromsättning är ett enormt problem, även i Sverige, poängterar Mosley.
– Typ 2 diabetes är den snabbast växande sjukdomen i Sverige, 6,8 procent av befolkningen är drabbad. Enligt officiella siffror har dessutom 17 procent förstadier till diabetes. Men både jag, och svenska diabetesprofessorn Kerstin Brismar, tror att det är en grov underskattning. Sannolikt har 30 procent av befolkningen förstadier till diabetes.
– Åtminstone en av fyra svenskar är på väg att få diabetes utan att veta om det. Diabetes märks inte förrän följdsjukdomarna kommer, som begynnande blindhet och skadade nerver. Ni har ett stort problem här i Sverige, diabetes ökar och det är dyrt för samhället. Typ två diabetes förkortar din livslängd med i genomsnitt tio år.

hemsida till Mosely

Kommentarer

Populära inlägg