Merkurius i retrograde…


Det finns egentligen ingen bra översättning, jag antar att vi på svenska kan säga “Merkurius på tillbakagående”men de flesta säger även retrograde på svenska, vilket är ett fenomen, en synvilla av att planeten strävar bakåt istället för framåt.
Det här händer tre gånger per år, och påverkar en hel del. Precis som att månen energifält påverkar vatten, ebb och flod, så påverkar Merkurius bland annat kvicksilver, med andra ord tekniska prylar. Men orsakar även förseningar, förhinder och skapar ibland kaos. Så ska du resa under en sådan period, se till att vara ute i god tid.
Kommunikation är något som oxå påverkas, det kan vara att epost försvinner, telefonsamtal kopplas inte etc, så bli inte sur om någon inte har hört av sig i tid, det kan vara Merkurius som ställer till det. Det fina är att vi faktiskt får en chans att ställa saker till rätta som vi misslyckats med tidigare under dessa perioderna. En chans till återblick, att göra om och göra rätt, speciellt när det gäller kommunikation. Men även med satsningar och projekt. Det är ingen fördelaktig period att storsatsa då det finns risk att du blir motarbetad.
Nästa gång Merkurius “går baklänges” är 5- 28 mars. Men man brukar säga att 2 veckor innan börjar energin att sakta ner och förändras, så även den tiden är inte optimal, likaså är det en skuggtid på 2 veckor efter fenomenet. Så vill du ta hjälp av astrologin ska du inte planera in nya projekt här, eller köpa dyr utrustning. Mitt råd är helt enkelt, vänta till gynsammare tider. Använd istället tiden till att göra om och göra rätt, rätta till misstag. När det är över kör du på med dina projekt om du vill ha chans att lyckas på bästa sätt.
Datumen för Merkurius i retrograde 2019:
5 mars – 28, 2019 i Fiskarnas tecken, Vatten / Känslor
7 – 31 juli 2019 Börjar i eldiga lejonets tecken och avslutar cykeln i Kräftans tecken, som även det är ett vattentecken. 
31 oktober – 20 november 2019 i Skorpionens tecken, som även det är ett vattentecken.
Kom ihåg att lägga till ett par veckor innan då effekten börjar kännas av och ett par skuggveckor efteråt.
bilder:google

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?