Visste du det här om tarot?

Body, mind and soul, låter bättre på engelska än svenska, jag vet inte om korrekt översättning kan vara Kropp, sinne och själ? Eller kanske Tanke, kropp och själ?

Hur som helst, allt hänger ihop. För att må bra bör alla bitarna harmonisera med varandra. Att träna kroppen och få den att fungera på ett bra sätt är inget nytt. Vi vet att vi blir sjuka om vi inte rör oss.

Motivation  och mål är ytterligare en pusselbit som många kommit i kontakt med, även om det inte i närheten av denna medvetenhet i fjärran östern. Även mindfulness kan vi räkna in i sinnesbiten, även om delar av den hör till det själsliga arbetet. Här kommer öven yoga och meditation in, som i högsta grad är leder till att höra själen när man stänger ner tankarna ett tag.

Ett annat själsligt verktyg är faktiskt tarot. Tarot är en form av vägledning, där mottagaren, den som frågar, får råd, som oftast finns inom oss själva. Något vi redan vet, på ett andligt plan, men inte riktigt får fatt i.

Vi får hjälp att forma vår egen verklighet genom att bli medvetna om hur vi mår, vad vi saknar, vill eller helt enkelt hjälp att tänka rätt i vissa situationer i livet. Att synliggöra något som är gömt i vårt inre. 

Tarot, själens spegel...
Precis som vi använder en spegel för att studera vårt yttre, kan vi använda tarot korten för att studera vår inre verklighet. oftast säger de flesta, "Ahh det där visste jag ju egentligen",och då känns det som att man vågar följa det, och lita på att det är rätt, sin inre röst. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?