Nu är Grisens år här...

Jag gillar att fira, och kinesiska nyåret firar jag alltid med några av mina vänner. Kanske vill du testa på någon av dessa ritualer för att dra till dig lite lycka. Nu lämnar vi hundens år, och går in i grisens år.
Kinesiska nyåret firas inte en dag, som vi gör med vårt nyår, utan väldigt många dagar som man tror har betydelse för resten av året. I korta drag ser det ut så här:
Nyårsafton- 4 februari 2019, dagen man förbereder genom att städa, tända rökelser, rena luften. Efter detta får du inte ens röra en mopp, då man tror man städar bort lyckan för kommande år.
Nyår, 5 februari 2019. I dag bör du inte bada, duscha tvätta håret innan midnatt, då även det betyder att du tvättar bort din egen lycka. Gå upp tidigt, klä dig i nya kläder, gärna med något rött då det betyder lycka. Man delar även ut röda kuvert med pengar i, desto mer röda kuvert du ger ut, desto större lycka kommer till dig.
2:a dagen av nyåret: 6 Februari 2019. I dag är det affärskontakterna man fokuserar på. För att önska varandra bra partnerskap, lyckliga och bra affärer och stort penningflöde, ger man varandra påsar med apelsiner och ett par riskakor. Andra dagen visar man även stor respekt för sina föräldrar.
3:e dagen av nyåret 7 Februari 2019. I dag firar man “Argumentets guds födelsedag” Med andra ord en dag som man lätt hamnar i blåsväder, så denna dag är bäst att ligga lågt, och undvika trubbel.
4:e dagen av nyåret, 7 Februari 2019. I dag kommer “Hus gudarna” på besök, och man visar vördnad genom att bland annat lägga fram frukter, vårlökar, blommor och godis, allt för att de ska känna sig välkomna och hedrade.
5: dagen av nyåret, 8 Februari 2019. I dag är det kontoret /arbetsplatsen som ska hedras, så nu tar vi fram apelsinerna igen 🙂


Det är tio dagar till efter dessa, alla intressanta, betydelsefulla och kul att själv ta till sig och använda sig av som ett sätt att skapa sig ett fint och härligt år.
Bilder:google

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?