Höstdagjämning -Mabon -Equinox

Då är snart höstdagjämningen här. En tid då mörkret tar mer plats än ljuset, i alla fall hos oss på norra klotet. För södra halvklotet så är det tvärtom, och deras sommar är på väg.

Men för oss som precis haft sommar, ljus, blomning och nu befinner oss i skördetid så är det det dax att följa naturens rytm, och vila upp våra batterier, och sakta ner.

Vi går in i vår viktiga vilotid på fredag den 23 september är dag o natt lika långa (beror så klart på exakt vart du bort) för att sen bli mörkare för var dag som går. Mitt bästa tips är att följ med energin i naturen, ta mer egentid, mer vilotid, lyssna på vad din kropp önskar. 

Stoppa upp, träna upp din inre känsla. Gå slow, yin yoga är fantastiskt att ta till efter arbetet, ett sätt att tagga ner till perfekt balans och viloläge. 




Mabon, häxsabbat, högtid
Mabon, är från den keltiska  mytologin, och  tillämpas av Wicca traditionen.  Men du behöver inte vara "häxa / Wicca"för att göra använda dej av ritualer som kan hjälpa dej balansera ditt liv. 

Vid Mabon/höstdagjämning/ Equinox,  så är det en bra tid för att rensa bort, städa ut allt som du inte vill ha med dej in i ditt något lugnare tillstånd som hösten för med sej. 

Det är även en tid då vi  visar vår tacksamhet då det är skördetid, förråden är fyllda till bredden med mat, grödor, frukter etc. Arbetet är utfört och klart. 


En magisk ört -ritual 

En fin magiskt örtritual är att  binda en krans av Gråbo, (får du inte tag på gråbo, ta vad du kan få fatt på, gräs, andra örter etc, du kan även riva långa tunna pappersremsor om det skulle vara så att du inte får tag på några växter) 
När du flätar kransen så flätar du in allt negativ som du vill bli av med i kransen. Så tänk in allt som du vill bli av med lägg tankarna och känslorna i varje strå/remsa. 
När du är klar så bränner du upp kransen, och således så befriar du dej, renar dej och öppnar upp för balans och nya möjligheter i ditt liv. OM du inte kan bränna kransen, gå till vatten och släng ut den i vågorna, även det ger samma rening. 


Hur du än väljer att gå in i höstdagjämningen, vad du väljer att göra, så ge den en tanke, om hur året varit så långt, och hur vill du må/göra/känna fram till vintersolståndet, då ljuset sakta börjar återkomma igen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?