Yin yoga- förbättrar vårt allmänna välbefinnande.

I den tiden vi nu lever i finns tendens att vi gör helt enkelt för mycket! Vi bör lära oss att stanna upp, andas, vara i nuet. Helt enkelt för att må bättre och ge vårt nervsystem lugn och balans. 





Yin yoga förbättrar vårt allmänna välbefinnande och är funktionell träning, som kan anpassas till varje individ. Utifrån din kropps komposition, rörelsemöjlighet, vår anatomi helt enkelt. En träning som kan hjälpa till att frigöra  blockeringar och balansera chi-energin som färdas genom meridiankanalerna i hela kroppen. 


Genom att hålla en Yin-position, (minst 3 min upp till 20 min,) aktiverar vi en form av akupressur på dessa energilinjer (meridiankanalerna) samma som vid akupunkturterapi. Detta hjälper till att stimulera flödet av chi, löser upp  blockeringar och låter energin flöda utan hinder, vilket gynnar fysiskt, känslomässigt och mentalt välbefinnande.


Yin yoga gör att vi mjukar upp vår fascia (benhinnor), träningen återfuktar dem och mjukar upp, vi blir smidigare, mjukare och det i sin tur främjar anan träning (yang träning) som kan vara all träning där du aktiverar dina muskler. Samt minskar skaderisk vid yang träning och vårt dagliga liv.


Fascian blir tätare och tjockare dest äldre vi blir, om vi inte tränar den, vilket leder till att vi blir stelare, får smärta, skador och påverkar våra muskler och nervsystem. Vi får helt enkelt mindre rörlighet. Men när vi tränar yin sätter vi fart på våra vattenmolekyler m.m som återfuktar vår fashia, för att utrycka det enkelt. 


Det har också gjorts vetenskaplig forskning om teorin att det faktiskt är fascian som håller meridiankanalerna inom sig, vilket hänvisas till i Traditionell Kinesisk Medicin (TCM).


När vi  tränar yin yoga så får vi liknande påverkan som när vi får akupunktur / akupressur -behandling. Med andra ord ett bra sätt att hela sig själv. 


Man har även fastställt att Yin yoga  kan vi hjälpa till att lösa känslomässiga eller energiska blockeringar, på djupet. 






Yin yoga är i slutändan fördelaktigt på många sätt för den fysiska kroppen, sinnet, känslorna och den energiska kroppen, och fler och fler människor blir medvetna om detta eftersom populariteten för Yin fortsätter att öka eftersom den fortsätter att vara bevis på dess förmåga att vila och återställa oss.



Det är en teknik som möjliggör en underlättande av djup självläkning genom processen av akupressur och ibland genom att aktivera vårt parasympatiska nervsystem genom den typ av position och andetag som används. 


Vi tillåter oss själva en välbehövlig paus, att stoppa för att starta om,  Att vara närvarande  i våra kroppar och att scanna av hur vi mår, hur kroppen känns.  Att vara i nuet och att få tid för stillheten inombords i detta ständigt ökande oroliga, stressiga och kaotiska liv. 


Yin ger balans. Hjälper oss komma in i ett lugn, det kan till och med vara ett sätt att enklare komma in i ett meditativt tillstånd eftersom att man håller en position länge, helt stilla, och kommer in i ett avslappnat, men disciplinerat lugn. Ett sätt att hjälpa dej uppnå ett avslappnat tillstånd. 


Namaste 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?