Nymåne i fiskarna..

I dag har vi en nymåne som står i fiskarnas tecken. En nymåne som ber oss vara uppmärksamma på när håller vi fast / när släpper vi taget? En energi som hjälper oss att hitta balansen mellan de två tillstånden. 



När den når sin höjdpunkt den 20 februari 2023, kl 08.09 kan Fiskarnas nymåne komma upp till ytan en fråga där vi antingen bör agera eller  dra i handbromsen. Fiskarnas  påverkan är normalt sett mer drömskt, tänkande, där vi inte vill planrea så mycket utan bra följa med. En tid då vår intuition styr. 

Att flytta in i detta tillstånd kan vara väldigt powerfullt. Det finns en fridfullhet när vi kliver in i  detta tillstånd av vara.




Fiskarna står för bland annat för dualitet, att hitta sin inre balans. De två fiskarna representerar yin och yang, det maskulina och det feminina, och att hitta vår balans mellan dessa två tillstånd är vad denna nymåne uppmanar oss att göra. Fiskarna representeras av två fiskar som simmar i motsatta riktningar. Även om de tar olika vägar är deras resa cirkulär, vilket betyder att de båda reser i samma vatten. Deras upplevelser kan vara olika, men i slutändan kommer de båda till samma destination.

Den ena fisken representerar också ljuset, och den andra representerar mörkret, och pekar på den nödvändiga resan för att navigera både i livets ljusa och mörka tillstånd. Ibland behöver vi resa genom livets mörkare, tyngre sidor, och andra gånger är vi inbjudna att njuta av ljuset.

Det finns inga fel vägar, det handlar om hur vi kommer dit och den attityd vi har när vi reser. Som fiskarna visar oss leder alla riktningar oss så småningom dit vi behöver vara.

Även om vi kan kämpa mellan dessa två tillstånd under denna energi, visar fiskarna oss att i slutet av dagen, oavsett väg, kommer vi alltid att landa där vi behöver vara.

Vid nymåne handlar det om att hitta sätt att gå vidare och föra in ny inspiration i ditt liv. Fokusera på dina drömmar, vad vill du ha mer av i ditt liv. En bra tid att se över vad du vill tillföra /göra dej av med.


Saturnus har ett starkt inflytande på dagens nymåne. Saturnus förbereder sig för att flytta in i Fiskarna under de kommande veckorna, så denna nymåne kan också ge oss en smak av vad som komma skall.

Saturnus är "sträng" och representerar våra livsläxor och utmaningar. Det tenderar att medföra begränsningar och håller oss tillbaka tills vi lärt vår läxa. Men samtidigt betyder det att vi utvecklar oss själv till ett bättre jag. Tillväxt! Saturnus visar oss var vi behöver ta ansvar för våra liv och vad som är viktigt för oss.  

Så nu är en bra tid att vara uppmärksam på vad som håller dej tillbaks, vad som för dej att känna dej låg, blockerad.  En bra tid att förstå / inse vad som inte längre fungerar för dej, vad som håller dej tillbaks från att nå det du drömmer om.  När Saturnus står i Fiskarna kommer saker och ting att röras om.

Fiskarnas nymåne visar oss var vi  behöver skapa mer balans i våra liv. Vart behöver vi  att släppa taget? Vart saknar vi balans?

Skriv ner en lista på det du önskar mer av i ditt liv, vad vill du ska öka? Genom att fokusera på det så släpper du taget på det du inte längre vill ha. Dröm stort, fokus på drömmar och mål.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?