Bra fettförbrännare...

Att kunna äta sig mätt, och samtidigt bli sund & smal med bra mat är möjligt med mat som kräver mycket energi för att brytas ner. Exempelvis en portion brysselkål ger cirka 50 kalorier. Men för att smälta och bearbeta den går det åt hela 75 kalorier. Underskottet – 25 kalorier – tas från kroppens fettreserver.





Det är  fettförbrännarmat som är bra att äta mer av äta om man  vill gå ner i vikt och hålla den nya vikten /formen.  Det handlar alltså om att  välja mat som inte bara ger energi (kalorier) utan också kräver energi för att smältas. 

Sådan mat är ofta proteinrik, som fisk, kött och fågel. Den innehåller också långsamma kolhydrater som i grönsaker, nötter, rotfrukter, bönor och baljväxter. Genom att äta mycket av sådan mat blir man garanterat mätt, får i sig näring och förbrukar en massa kalorier – 

Exempel på bästa fettförbrännarna:
Protein
Kött, fågel, fisk, ägg, tofu, quorn. Mättar bra och kräver mycket energi för att smältas ner och omsättas i kroppen.

Kalcium
Binder fett i tarmen så att det försvinner ut med avföringen i stället för att lagras i fettcellerna. Välj magra mejeriprodukter som yoghurt, keso, parmesanost, fetaost, broccoli, spenat.

Fibrer
Fyller magen så att du äter mindre och håller dig mätt längre. Fiberrika produkter kräver ofta mycket energi för att smältas ner och tas upp i kroppen.
Fullkornsprodukter, kål, selleri, linser, råris, lök, vitlök är fiberrika.

Fett
Omega-3 finns i fisk, linfrön, rapsolja och valnötter. Använd gärna kokosfett som också skruvar upp förbränningen. Samt avokado och ärter med nyttigt fettinnehåll.

Astaxantin
Heter det rosa pigmentet i lax och skaldjur. En kraftfull antioxidant som ökar fettförbränningen och dämpar inflammatoriska processer i kroppen som kan leda till övervikt.

Kryddor
Chili, kanel, ingefära, vitlök, pepparrot, senap.

Koffein
Gillar du kaffe så är det bra för ämnesomsättningen. Men grönt te innehåller dessutom mängder av nyttigheter och är därmed ett bättre koffeinalternativ.

Så med andra ord, är detta vad min kost består av just nu. Vi får se hur det kommer att gå... step by step... Det viktigaste är dock att vara motiverad! Och jag är grymt motiverad :) är du?


info från Må Bra, bilden är från google,källa finns på bild..

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?