En källa till kollagen..

En fantastisk källa till kollagen på ett naturligt sätt får du genom att koka benmärgs buljong. Ett enkelt sätt att faktiskt förbättra din hälsa. Benmärgs buljong är den"superfood" som glömts bort. 

Photo by Jonathan Pielmayer on Unsplash




Det är inte bara det viktiga kollagenet som du får i dej på ett naturligt sätt. Buljongen blir även fulladdad med  bland annat magnesium och kalcium. Superviktigt för vår hud, hår, våra leder och en friskare mage, till och med för vår syn.

Mn kan absolut välja att köra långkok med goda köttsoppor som benen får ligga kvar och dra i länge. Eller att koka buljong som du kan dricka dagligen,  och varför inte koka mycket och frysa in. Ett utmärkt sätt att boosta sin hälsa. 


Photo by Lightscape on Unsplash



Du använder märgben från nöt, eller kycklingskrov. Du kan addera örter, grönsaker efter smak, men  ett måste är äppelcidervinäger. Just äppelcidervinäger drar ut kollagenet och andra näringsämnen  ur märgen. Räkna med ett långkok på 8-14 timmar beroende på om du väljer kyckling eller nötben. 



När du är färdig har du en fantastisk buljong som du kan använda i soppor, till nudlar, eller varför inte som den den är.  Ta en liten skål före varje måltid, som en boostande förrätt. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?