Vår inre klocka -Vikitgare än vad man kanske tror!




Vår inre klocka, viktigare än man kanske kan tro. Den styr "den cirkadiska rytmen", dvs cellernas mekanisk hos oss alla, även djur och natur. 

Den påverkar  princip allt i vår kropp, temperatur, blod, sömn, hormoner, våra celler, alla organ. Något som man tittar mycket på i Kinesisk medicin. Som är kopplat till akupunktur / akupressur, våra meridianer, och som jag då kopplar med yin yoga. 


 De här tiderna, se bild, är de tidpunkter som våra organ är aktiva, gör sitt jobb så att säga. Vilket är för de flesta svårt att hålla för att man jobbar, studerar eller har andra åtaganden. 

Men ett tips är att försöka följa ljuset, att inte vara för aktiv med tex träning, utsätta sej för mkt ljus innan man går och lägger sej, så att man får en bra nattsömn. Genom att göra små enkla justeringar kan du få fantastiskt stora hälso -vinster. Genom att inte äta mitt i natten, sova när det är mörkt så kan du påverka diabets, hjärtsjukdomar och hormonella störningar. För den här kunskapen har man fått Nobelpris 2017. Men när jag tittar tillbaka på mina morföräldrar, så levde de ganska mycket efter detta. Samt inom Kinesisk medicin så vet de detta. 

Så se vad du kan anpassa i din dagliga rutin, på så sätt tar du hand om dej själv. helt enkelt hjälp till att få ett friskare och hälsosammare liv. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?