Energier på gott och ont...

Är ditt hem eller  arbetsplats en livsfara? Kanske inte jätte troligt om du bor i Sverige, men ändå mer vanligt än man kan tro med olyckor där just el är inblandat.

Jag hade ju el i mitt vatten, i badrummet men inte köket.  Ja det är sant!!! Som svensk blev jag livrädd, jag ringde hyresvärden,det hände en sen fredagkväll till råga på allt.

Först på måndag eftermiddag kom elektrikern och konstaterade att jodå,  vattnet i badrummet leder el ;) 

Och som inte det varit nog, så hade hela trappuppgången el i vattnet! Men ingen har ringt! Vilket gör det än dråpligare. Tydligen så var det fel i en lägenhet på första våningen, och för varje våning blev spänningen starkare och starkare. 

Jag har svårt att tro att detta skulle kunna hända i Sverige… men det gäller att man har kolla på grejerna. har specialisthjälp som gör installationer, testar av, kalibrera, dvs elsäkerhetstesta,  och allt som nu måste göras för att vi ska ha säkra hem och arbetsplatser. 


Och i Sverige har vi ju stansar och normer att gå efter, vilket man ska vara tacksam för. jag kan säga att jag uppskattar Svensk stansar efter att ha bott utomlands snart 10 år och rest över hela värden. Funderar du på hur säker din el är? Kolla upp det! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?