Summan av lasterna är konstant...

Har ni hört det utrycket? "Summan av lasterna är konstant" (ungefär så tror jag det är) det betyder att om du plockar bort en last, så ersätter du den med någon annan... hm.... Ja, det kan nog stämma!

Efter många , extremt många ej lyckade försök, så lyckades jag till slut sluta röka.
Jag har varit rökfri i 20 månader nu! jag har inte tagit ett bloss, eller ens tagit i  en cigg.  

Men jag klarade för att jag började snusa, jag såg det som en nedtrappning, med långsiktigt mål, för jag vet att trots att jag inte rökt på 20 månader så kan jag åka dit igen. 

Nu har jag varit snusfri i 4 månader, det var inga som helst problem att sluta med snuset, det var bara en ersättning för den riktiga laste, Cigaretterna! Så när jag slutade med snus ville jag jag ha cigaretter istället!! Röksuget kom tillbaka! (Jäkla cigg alltså)
Så nu har jag kört nikotintuggummi sedan dess, för röka vill jag verkligen aldrig mer göra! 

Nikotintuggummi har inte alls samma "kraft" över mig.  Men det är bara att inse, jag är nikotinist! Och jag får ett sug i kroppen att jag behöver något!!!
Men det vore ju bra om det kunde vara ett sug på något som är hälsosamt, eller i alla fall hälsosammare... Till exempel, sista veckan har jag upptäckt att efter maten är jag inte sugen på nikotintuggummi längre, utan choklad och sötsaker! 
Min favorit just nu, den innehåller rå kakao & lite kokossocker, och dessa är ekologiskt odlade. 



Ja ni hör ju, ett begär ersätts av ett annat, puhhh.... Så nu har jag börjat med att efter maten ta en näve kakaonibs**, vilket är rå choklad, och supernyttigt och det hjälper!  Så nedtrappningen nu består av att jag kan ta ett fåtal nikotintuggummin per dag, gärna till kaffe, eller ett glas vin, men till maten kakaonibs, sen i januari (om inte förr) så ska nikotintugget vara halt borta. 

Där är min 24 månaders "sluta röka plan", och vet ni, jag tror jag fixar det :) För det suget jag har nu, är ingenting mot ett riktigt cigarett -sug. Och ska det ta en 24 måanders nedtrappning mot att bli helt nikotinfri, och rökfri, så är det värt det. Vad är 24 måander av en hel livstid!? Jo, en väl investerad tid i sin hälsa! Det är precis som att gå på gym, man blir inte hulken efter  2 träningspass, det krävs lång tid och bestämdhet mot sitt mål, oavsett vad det är man har för mål, och är målet hälsa, är det alltid rätt!
Så nu kör jag hårt med kakaonibs hahaha...



Kakao är nyttigt!Men kakao är faktiskt nyttigt med tanke på att det innehåller hela 300 olika värdefulla näringsämnen. Bland annat finns magnesium som verkar avslappnande på musklerna, järn som behövs för syretransporten i kroppen och som kvinnor ofta har brist på. Kakao innehåller även histamin, arginin (naturens eget viagra), antioxidanter och flavonoider. Kakaobönan har till och med det högsta antal antioxidanter av alla livsmedel och de är lätta för kroppen att tillgodogöra sig. 

Kakao gör dig lycklig, eller ger dig i alla fall tryptofan
I kakaon finns ämnen som tryptofan som ombildas till serotonin i kroppen och som får oss att må bra och känna oss harmoniska. I och med det sägs kakao vara bra mot nedstämdhet och kakao ska också vara energigivande och ska skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar. Även svavel finns i kakaon, som är bra för håret, huden, naglarna och synen. Själva kakaobönan innehåller inte socker, även om choklad som görs av bönan oftast gör det. Klicka här för en glädjande artikel.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?