Coleslaw med rödbeta och ingefära...
... super nyttigt och en riktigt fräscht.
Det finns en mängd recept och varianter på denna, så man kan prova sig fram, här kommer två varianter:
Det finns en mängd recept och varianter på denna, så man kan prova sig fram, här kommer två varianter:
Rödbetsslaw med ingefära och citron vinägrett:
2 färska rivna betor,
2 små rivna morötter
1/4 kål (tunna skivor)
2 citroner (saft och skal)
2 teskedar klippt gräslök
2 msk risvinäger
4 msk vegetabilisk eller rapsolja
1 matsked honung
1/2 tsk chiliflingor
En "färsk ingefära (skalad och riven)
Havsalt och nymalen svartpeppar
Blanda alla grönsakerna i en skål tillsammans med citronzest och gräslöken.
Vispa ihop resten av ingredienserna med saften från citronen i en rymlig skål.
Blanda i grönsakerna i vinägretten, salta peppra.
Rödbetsslaw med creme fraishe:
- 3 dl grovt riven morot
- 3 dl strimlad vitkål
- 1 färsk, riven rödbeta
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1 dl lätt creme fraiche
- 3 tsk dijonsenap
- havssalt och svartpeppar
Skala och riv morot och rödbeta grovt på ett rivjärn. Lägg i en bunke. Strimla vitkålen genom att hyvla med en osthyvel ner i bunken. Skala och riv ingefäran fint. Rör ner creme fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Skicka en kommentar