Lönnsirap...
I allt fler recept så anges lönnsirap som ingrediens. Så här kommer lite info om sirapen som kommer från Canada.
Lönnsirap kan användas som ersättning för vitt och brunt socker, honung eller agave sirap. Lönnsirapen är dock tunnare än honung, men ungefär samma konsistens som agave sirap, men sötare.
NUTRITION FAKTA OM LÖNNSIRAP
Lönnsirap innehåller ca. 90% sackaros, 3 % glukos och 1 % fruktos. Lönnsirap har ett högt glykemiskt index (SOLDAT-), men är lägre i kalorier än den andra oraffinerad, flytande socker och näringsvärdet är mycket högre.
Lönnsirap innehåller flera mineraler, speciellt mangan och zink, vilken förstärker immunsystemet genom att öka produktionen av vita blodkroppar.
Zink är även antioxidant och anses minska bla åderförkalkning, Lönnsirap är sprängfyllt av antiinflammatoriska och antioxidanter som kan hjälpa till att förhindra flera kroniska och inflammatoriska sjukdomar.
Den bästa är så klar Raw Lönnsirap, och ganska mycket dyrare men värt det, det är rena hälsokuren att tillföra det i sin matlagning.
Kommentarer
Skicka en kommentar