Välkommen Oktober!


Lite gott och blandat kan man säga om oktober. Vi kommer få några tuffa utmaningar, men inget som vi inte kommer att klara av. Men även en del tillfredställelse och frigörelse om vi tar utmaningarna universum skickar oss. 




Vi har så mycket mer kapacitet än vad vi är medvetna om och det är de begränsningarna som vi nu kan knacka hål på och expandera som människor. Se det som kycklingen som vill ut från sitt skal och vill växa sig stor, stark och vacker.  Helt enkelt nå full potential. 

2020 kommer bli ett år att minnas, och den här jobbiga tuffa tiden som vi alla har känt av är en förberedelse för denna milstolpe. Vi börjar uppgradera oss för ny sinnesnärvaro likväl nya livsval, kläckas som kycklingar eller ömsa skinn, se det som du vill men det är ingen som kommer undan förändringsprocessen, och nu i oktober kommer vi börja förstå vad det hela handlar om. 

Här kommer lite kort, kronologisk datum.

2 oktober börjar Pluto gå framåt i Stenbockens tecken igen, efter att ha varit i retrograde sedan 24 april. 
Pluto som arketyp är följande: Han kallas för "Lord of the underworld”, i grekisk mytologi är han Hades. Pluto är Skorpionens planet och tillhör därför elementet vatten. Pluto är de dödas och undervärldens gud, han står för makten till förnyelse, psykisk kraft, viljekraft, helande, sexuell magnetism, instinkt till att överleva, pånyttfödelse och förmåga att plocka fram det omedvetna. Han är mäktig och når enorma resultat när han vill, men precis som att myntet har två sidor så har även våra arketyper det. Han kan bli paranoid, han håller på med hemlighetsmakeri, han kan sakna självförtroende, är självdestruktiv, krigisk, dominerande, cynisk, tjuvaktig och mordisk.  Han kan få totalt irrationella utbrott och ha ett tvångsmässigt beteende. När han kommer upp till jordens yta kallas han Dionysos. Han har två sidor då det gäller vänskap, antingen är han en trogen fin äkta vän för livet, eller en riktigt energitjuv och elak hämnare. 

3 oktober går Merkurius in i vattentecknet Skorpionen, och börjar redan då trappa ner på sin fart då den förbereder sig att gå retrograde. Vilket blir årets sista retrograde för Merkurius, detta sker 31 oktober, men man har ett par veckors skuggor av den energin innan och efter. Så det börjar påverka redan i mitten av oktober. Vilket vi ska se som något bra för att allt har gått så fort det här året, nu får vi en studs lugnare tempo och tid för att smälta och ge eftertanke till allt vi upplevt detta året. Dax får återhämtning både vad det gäller läxor och gåvor., samt kropp och tankekraft. 


13 oktober har vi fullmåne i Väduren. Energierna handlar om relationer till nära och kära, relation till pengar, oss själva världen omkring oss. Det är en fullmåne som lyser upp vägen för oss gällande just relationer, visar oss var vi gett för mycket / för lite. 

22 oktober flyttar solen från Vågen och in i Skorpionens tecken. 

27 oktober har vi en intensiv nymåne i Skorpionens tecken. En nymåne som kommer utmana oss. Men hela oktober handlar om att steppa upp, ta fram vår kraft, och växa. Skorpionen är det tecknet som förknippas med död och återuppståndelse ( ni kommer väl ihåg att Pluto, Lord of the underworld bor här) vilket uppmuntrar oss att släppa det som inte funkar och få nytt liv, nya öppningar. En energi som är perfekt för ritualer, och ger oss andlig styrka att transformera och höja våra vibrationer.

31 oktober. I slutet av månande har vi en magisk öppning den tunna slöjan mellan liv och andlighet är flortunn. Alla helgons natt. Det är även här Merkurius går i retrograde. Vilket hjälper oss att komma djupt ner i vår intuition, och ladda upp vår andliga förmåga. Passa oxå på att fira och hedra de du har på den andra sidan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?