Varm höstig pumpasallad....

Hittade ett videoklipp om hur man gör fräscha sallader som passar årstiden.  Vad sägs om varm pumpasallad med fetaost? MUMS!!!





Det är  från Tommy Myllymäki  senaste kokbok som heter just "Sallad" som detta receptet kommer från, du hittar det även på köket.se och massa fler härliga sallader.




Videoklippet kanske kan inspirera till att göra mer matiga sallader, och med ny touch. jag vill även återge mitt favoritrecept her, då jag just nu snöat in det på pumpan och Butternut squash. 



Pumpa, päron, getost och pumpakärnor:

Du behöver:




  • 800 g muscatpumpa, i grova bitar
  • 100 g smör
  • bananschalottenlök, finskivad
  • päron, finhyvlade
  • 3 msk pressad citronjuice
  • citron, finrivet skal
  • 100 g getost
  • 1 dl pumpafrön, grovkrossade
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här:




  1. Sätt ugnen på 150 grader  varmluft.
  2. Smält och bryn 100 g smör i en kastrull på medelvärme. Gnid in pumpan med hälften av det brynta smöret och krydda med salt. Baka pumpan i en ugnssäker form mitt i ugnen cirka 30–40 minuter, tills den är mjuk.
  3. Lägg pumpan i en bunke och tillsätt lök och päron. Vänd ner citronjuice, citronskal och resterande brynt smör. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp på tallrikar och toppa med getost och pumpakärnor.

källa:köket.se, nyhetsmorgon, 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?