Räkor frästa i olja med chili och vitlök! Mums! Det ska vara mycket vitlök, och mycket chili. I hela Spanien hittar du tapas, och Gambas /Räkor som oftast kommer i het olja, med vitlök och chilismak. På Sydkusten kallas de för Pil Pil, och är helt underbart goda. Kan du nu inte sticka till Spanska sydkusten och prova, så gör du dem superenkelt själv. Du behöver rå stora räkor. Viktigt att de är råa, annars blir det ingen hit. När man får en tallrik Pil Pil, så fräser det verkligen om den, och det är hett, hett, hett.. Det finns en massa likvärdiga recept, de 4 ingredienserna som måste ingå är Bra olivolja, Råa fina räkor, vitlök & chili. har du dessa 4 så är du hemma, sen kan man spats till det på olika sätt, här kommer lite tips. Man kan välja att göra dem i ugnen, eller direkt i stekpannan. Det 4 lokala personer som delar med sig av sina recept. En del tillsätter citron / vin /persilja etc.. Gör så här: 1) i ugn Skiva fyr...
Kommentarer
Skicka en kommentar