Leila Lindholms fröknäcke...
Ett ljuvligt alternativ som är glutefritt :)
Blanda allt utom vallmofrön i en bunke.
Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.
Fröknäcke
200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön1 dl sesamfrön2 dl pumpakärnor2 msk fiberhusk2 msk mandelmjöl1 tsk salt5 dl vatten1/2 dl vallmofrönFlingsaltBlanda allt utom vallmofrön i en bunke.
Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.
Sätt ugnen på 160 varmluft.
Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar. Brödet är också helt glutenfritt så här har ni en höjdare att bjuda på!
recepte & bild är hämtat från Leila Lindholms facebook sida
Kommentarer
Skicka en kommentar