Underbara nyttiga Pokebowl.....


Man kan göra Pokebowl på massa olika sätt, man kan även köra man-tager-vad-man -haver principen. Men här kommer ett supernyttigt och gott recept som jag hitta på Rituals Magasin.  Denna innehåller färsk, rå lax och massa andra goda nyttiga råvaror, perfekt sommarmat.




En pokebowl är som en sallad med fräscha och separata ingredienser. Det betyder att ingredienserna läggs upp var för sig, utan att man blandar ihop dem med varandra. 
Det ser fantastiskt vackert ut på detta vis. Speciellt om du använder färska ingredienser som edamamebönor, strimlad rödkål och lax ¬– det blir vackert som en tavla! 
Förutom att lax är den ultimata umami-ingrediensen, så förhöjer sojasåsen och Srirachan i dressingen smaken ännu mer.
2 portioner
Tillagningstid: 20 minuter


INGREDIENSER TILL SALLADEN

  • 40 g råris eller brunt, ekologiskt basmatiris
  • 50 g lax, skivad i kuber
  • 50 g rödkål, i tunna strimlor
  • 100 g gurka
  • 50 g edamamebönor
  • 1 avokado, i halvor och skurna på tvären i tunna skivor
  • 4 rädisor i skivor
  • 2 tsk svarta eller rostade sesamfrön
  • 1 vårlök i tunna ringar
  • Liten näve mâchesallad, bara bladen
  • valfritt: liten grön chili skivad i tunna ringar

INGREDIENSER TILL MARINADEN

  • 30 ml sojasås
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk Sriracha
  • 1 tsk sesamolja

INGREDIENSER TILL STARK DRESSING

  • 60 ml extra virgin olivolja
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 2 tsk sambal oelek
  • 30 ml sojasås


TILLAGNING

1. Koka riset enligt instruktionerna på paketet. Låt rinna av (om det behövs) och lägg sen tillbaka i grytan med locket på.

2. Skär laxen i 1,5 x 1,5 cm stora kuber. Gör marinaden genom att blanda alla ingredienser och lägg sen ner laxen i marinaden.

3. Skär gurkan i kuber och rödkålen i tunna strimlor. Koka edamamebönorna (hela) och ta sedan ur bönorna ur bönskidan (det går bra att köpa edamamebönor som redan är rensade om du vill slippa det här steget). Skiva avokado och rädisor, och strimla sedan mâchesalladen – skiva den gröna chilipepparn i ringar om du har valt att ha med den.

4. Blanda ihop den kryddstarka dressingen i en skål med lock. Skaka för att blanda noga.

5. Dela upp riset i skålar, lägg sedan upp resten av ingredienserna ovanpå. Garnera med vårlök, grön chilipeppar och sesamfrön. Servera dressingen vid sidan om.


källa:Rituals och bilder; pinterest

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?

Pil Pil räkor...

Vilen symbol dras du till?