Te på fänkålsfrön
Fänkålsfrön har fantastiska egenskaper för din hälsa. Gör under för din matsmältning, och anses bland annat vara antiinflammatoriska. Du brygger ditt eget te busenkelt.
Mormor gjorde det, te på de små fröna, sen har det liksom glömts bort. I Nepal serverar de en liten skål på bordet med fänkålsfrö, som man kan ta o tugga på efter sin måltid.
Photo by Jenn Simpson on Unsplash |
Att brygga lite te är enkelt:
1 tsk fänkålsfrö
2,5 dl kokande vatten
Låt fröna dra i ca 10 minuter. Jag gör det i min press-bryggare, men du kan göra det i en vanlig kastrull och bara sila av fröna. Men släng dem inte, du kan fylla på med mer vatten och köra nån bryggning till.
Det är bra för både lever och njurar, tar bort toxiner i kroppen. Bra vid matsmältningsproblem, uppblåst mage, minskar sötsug och hungerkänslor, vilket kan ge viktminskning. Minskar surhet i magen. Ett riktigt dunderfrö som skapar hälsa och välmående.
Kommentarer
Skicka en kommentar