LCHF. äta / inte äta...
Jag hittade en ganska bra, enkel lista av vad man kan äta för LCHF, jag har fortfarande inte 100% koll på om jag äter "rätt". Bland annat så saknar jag baljväxter, jag älskar linser, kikärtor, böner etc.
Men enlig listan /tips, kan jag äta lite av det ibland ;) Se nedan:
Men enlig listan /tips, kan jag äta lite av det ibland ;) Se nedan:
Alla kolhydrater bryts ned i magen till enkla sockerarter innan de upptas av tarmen och överförs till blodet. När detta händer så ökar blodsockret. Ett ökat blodsocker ger ökad produktion av hormonet Insulin. Insulin används av kroppen för bland annat fettlagring. När kroppen lagrar sitt överskott av näring i fettceller kan det leda till en lägre näringsnivå i blodet. Den lägre näringsnivån ger hungerskänslor vilket leder till att man vill äta igen. Detta ger upphov till en negativ spiral där konturnerliga hungerskänslor ökar på intaget av kolhydrater, vilket i sin tur ger hungerskänslor osv. Detta leder till ett förstort kostintag, där överskottet lagras i kroppens fettdepåer.
För att bryta detta mönster av återkommande hungerkänslor så kan man äta enligt en LCHF-diet.
Om du har valt att följa en LCHF diet så ät normala portioner tre gånger per dag av mat som är tillåten. Gå inte och var hungrig. Behöver du äta mer så gör det, men endast av mat som är tillåten. Se listan nedan.
För att bryta detta mönster av återkommande hungerkänslor så kan man äta enligt en LCHF-diet.
Om du har valt att följa en LCHF diet så ät normala portioner tre gånger per dag av mat som är tillåten. Gå inte och var hungrig. Behöver du äta mer så gör det, men endast av mat som är tillåten. Se listan nedan.
- Fet frukt (Avokado och kokosfett).
- Fett (Riktigt Smör och Bregott)
- Fisk och skaldjur (Gärna feta fisktyper tex lax).
- Fågel (kyckling eller kalkon.)
- Grönsaker (Sparris, broccoli, Squash, aubergine, oliver
- Kål (Blomkål, vitkål, brysselkål eller grönkål).
- Kött (Lamm, vilt, gris och nötkött).
- Matolja (Olivolja eller rapsolja).
- Mejeriprodukter (Grädde, Cremé fraiche, yoghurt, vanlig och grekisk/turkisk, mjölk och fil).
- Ost, (Gärna feta ostar, Philadelphia, Haloumi, Feta, Mozzarella eller keso).
- Spenat, svamp, gurka och all sorts grönsallad).
- Ägg (I alla former).
- Charkvaror (Korv och alla typer som innehåller tillsatser som innehåller kolhydrater).
- Frukt.
- Kolhydrater i form av ris, majs, couscous eller bulgur.
- Margarin (Alla typer).
- Matolja (Majsolja,jordnötsolja, sojaolja och solrosolja).
- Rotfrukter, (Potatis, pommes frites, kålrot, rödbeta etc).
- Socker (Alla former, vit socker, brunt socker, sirap, honung ,godis etc).
- spannmålsprodukter (Bröd, pasta och gröt. Även fullkornsprodukter)
- Sötad mat & dryck (läsk, kakor, kaffebröd etc).
- Tilltugg (Popcorn, chips och alla andra tilltugg som innehåller kolhydrater).
- Alkohol.
- Bönor och linser.
- Choklad med hög kakaohalt, 65-70%.
- Frukt.
- Nötter, mandel, solrosfrön.
Kommentarer
Skicka en kommentar