"Slowmo", medveten bromsning!

Att bli medveten om sin närvaro, kan vara den pusselbit du behöver för att återfå din balans. Att sänka din stress och för vissa även panikångest.


Sakta ner, bli närvarande i nuet, stundet, sekunden.


"Slowmo"! Slow movements, slow motions, eller kanske simma lugnt som vi skulle säga på svenska. Att träna sig på att ta det lugnt. Att bli medveten om sin närvaro. Att utföra yin yoga, som jag älskar, att tugga maten lite långsammare. Känna efter smak, textur och hur magen mår när den landar.

Att se, iaktta och känna, bli medveten. Jag morgon-simmar varje morgon, och att simma lugn, känna vattnet, att ligga och flyta helt viktlöst en stund är som balsam för en orolig hjärna. Att bli lite mer Panda, istället för ekorre är nyckeln till balans.

"Slowmo" ordet som kom till mej i morse när jag flöt runt i ett salt hav, är ljuvligt! Och frågar du mej så tror jag att det är nyckeln till att maximera möjligheterna till en rikt och meningsfullt liv.

Så testa du med att köra lite "slowmo", i några dagar/veckor, och var uppmärksam på hur du mår sen. Vågar du ta den utmaningen?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pil Pil räkor...

kom i kontakt med ditt kraftdjur..

Vilken ärkeängel tillhör ditt stjärntecken?